Skip to content

Är tonade rutor en effektiv metod för att förhindra bilinbrott? 


Tonade rutor har blivit ett populärt sätt att ge sin bil ett elegant utseende och en svalare interiör men en fördel som många förbiser är att tonade rutor kan hjälpa till att förebygga bilinbrott 

Inbrottstjuv i huvtröja försöker att stjäla en bil

Det finns en växande mängd bevis som visar att toning av bilfönster avsevärt minskar risken för inbrott, vilket gör det till ett effektivt verktyg för att skydda ditt fordon och dina tillhörigheter mot stöld. Detta beror på att det mörka glaset gör det svårt för potentiella inkräktare att se in i din bil, vilket avskräcker dem från att rikta in sig på den bilen i första hand. Dessutom är biltjuvar ovilliga att försöka bryta igenom fönster med högkvalitativ toning på, eftersom det är mycket svårare och mer tidskrävande än att bryta igenom en vanlig vindruta. 

Gör toning av bilrutorna någon skillnad för att förhindra bilstöld? 

Tjuv som stjäl en väska från en bil

Många förare och säkerhetsförespråkare fortsätter att rekommendera toning av bilfönster som ett enkelt sätt att öka den övergripande fordonssäkerheten. Genom att vidta proaktiva åtgärder som att låsa dina dörrar och fönster när du inte använder din bil, parkera i väl upplysta områden och installera högkvalitativ solfilm på dina fönster, kan du hjälpa till att minska risken för inbrott eller andra typer av stölder . Dessutom kan regelbundet underhåll och inspektion av toningen hjälpa till att säkerställa att den förblir effektiv över tiden, vilket bidrar till att ge den nivå av skydd du behöver. Om toningen av bilrutorna hjälper till för att minska inbrott eller bilstöld beror på en mängd olika faktorer, inklusive typen och kvaliteten på filmen som används, såväl som de specifika åtgärder du vidtar för att skydda ditt fordon. Som alltid är det bäst att rådgöra med en pålitlig fackman för att få råd om hur man väljer och underhåller toning av bilfönster som uppfyller dina individuella behov. 

1. Tonade rutor hjälper till att dölja värdesaker inuti bilen och gör den mindre synlig för potentiella tjuvar. 

2. Toning av bilrutorna fungerar som en fysisk barriär mellan bilens interiör och omvärlden, och hjälper till att förhindra inbrott genom att begränsa åtkomsten till fordonet 

3. Genom att göra det svårare för brottslingar att se vad som finns inuti bilen kan tonade rutor avskräcka dem från att rikta in sig på ditt fordon i första hand. 

4. En annan fördel med toning av bilfönster är att det kan minska bländning och förbättra sikten på soliga dagar, vilket kan hjälpa förare att hålla sig mer uppmärksamma och medvetna om sin omgivning. . 

5. Att använda bilrutornas toning som ett verktyg för att förhindra inbrott ett smart och effektivt sätt att hålla din bil och dess innehåll säkert. Oavsett om du kör i staden eller på motorvägen kan investeringar i högkvalitativ toning hjälpa till att skydda mot tjuvar och andra potentiella faror. 

Vy från utsidan av en bil där värdesaker ligger helt synligt, fönster som är nedrullade är öppna inbjudningar för tjuvar att stjäla.

Statistik för stöld från bil i Sverige 

Stöld från bil är ett stort problem i Sverige. Enligt statistik från Brå (https://bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/bilbrott.html) utsattes 4,1 % av alla hushåll för bilinbrott under 2021 och ca 52000 brott anmäldes. Tyvärr är uppklaringsprocenten på dessa brott låg. Enbart 8% av de anmälda brotten lagfördes. Det vanligaste stöldgodset från bilar är verktyg och olika typer av elektronik. 

Då bilinbrott är en relativt vanlig företelse är det viktigt att agera förebyggande. Tonade rutor kan verka förebyggande för att förhindra inbrott. I många av dessa brott stämmer ”Tillfället gör tjuven” ,syns inte dina värdesaker kommer tjuven att söka vidare.  

 

Tips för att förebygga bilbrott!


1. Se till att alla värdesaker är utom synhåll när din bil står parkerad, förvara dem undangömt i bagageutrymmet eller i handskfacket. 

2. Överväg att investera i toning av dina bilrutor, eftersom det kan minska risken för inbrott och andra typer av fordonsstölder avsevärt 

3. Lås alltid dina dörrar och se till att alla fönster är upprullade när du inte använder din bil och försök att parkera i väl upplysta områden. 

4. Om du ser personer som tittar in i flera bilar på en parkeringsplats, kontakta polisen.  

5. Om du redan har tonade rutor på din bil, se till att regelbundet underhålla och inspektera det för att säkerställa att det fortfarande fungerar och ger den säkerhetsnivå du behöver. Genom att vidta dessa steg kan du hjälpa till att hålla din bil säker från inbrott och andra typer av stölder, vilket säkerställer att du kan njuta av sinnesfrid varje gång du sätter dig bakom ratten. 

Skillnaden mellan lättmonterad Solarplexius toning och en vanlig solfilmsinstallation

Om du letar efter en smidig och lättmonterad toning fördin bil är Solarplexius svaret!Med Car Finder-verktyget kan du enkelt hitta färdigskuren toning till mer än 4500 bilmodeller 
Monteringen gör du enkelt själv på ca 15 min.