Skip to content

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

SOLARPLEXIUS VS SOLFILM

Finns det toning till min bil?

Ja, vi har solskydd till de flesta bilmärken och modeller på marknaden. Hittar du inte din bilmodell, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig på 013-87041.

(Här hittar du pris för alla modeller)

Spelar det någon roll vilken sida som är ut eller in?

Nej, jämfört med traditionell färdigskuren solfilm finns ingen fram- eller baksida på Solarplexius toning, vilket gör det både enklare och snabbare att montera.

(Monteringsguide hittar du här)
(Monteringsvideo hittar du här)

Finns det flera färger på er toning?

Nej, Solarplexius solskydd finns bara i en toningsgrad. Toningen är i en grå nyans vilket gör det enklare för dig att se ut samtidigt som det är nästan omöjligt att se in.

(Läs mer om fördelarna med Solarplexius här)

Hur mörk är toningen från solarplexius?

Solarplexius toning är mörka utifrån och lätt tonade inifrån. Ljustransmissionen är 10%. Solarplexius fungerar ungefär som ett par bra solglasögon, man ser ut men inte in.

med och utan solarplexius tonade rutor på din bil

(Läs mer här om Solarplexius solskydd)

Vad skiljer solarplexius från solfilm?

Toningen från Solarplexius är inget som liknar färdigskuren solfilm. Solarplexius solskydd är en hård, okrossbar och färdigskuren skiva av polykarbonat. Du har en färdigtonad bil på 15 minuter och resultatet är alltid perfekt.

(Läs mer om vår produkt här)

Följer toningen med ner när jag vevar ner bakrutan?

Det går att öppna rutan men Solarplexius toning följer inte med ner. Solskyddet är dock mycket enkelt att montera och demontera (Se film) För de flesta är detta inte ett problem då de väldigt sällan eller aldrig har behov att öppna rutorna i baksätet. 80% av våra kunder beställer solskydd till passagerarrutan, övriga 20% köper enbart till bagageutrymmet.

Kan jag böja rutorna utan att de går sönder?

Du kan böja Solarplexius solskydd extremt mycket och dom kommer inte gå sönder. Materialet är okrossbart och det kan inte spricka.

Hur monteras listerna?

De är anpassade för enklast möjliga montering till varje bilmodell. Monteringsintruktioner medföljer i din leverans. Du kan även se tips på vår YouTube-kanal här: (Se film)

Är solarplexius anpassat för just min bilmodell?

Alla våra produkter är speciellt anpassade för varje bilmodell. Ingen modifikation på vare sig rutor eller bil är nödvändig.

(Solskydd för din bil hittar du i här)

Jag har en baklucka där man kan öppna glasrutan, går det att montera solarplexius då?

Ja, Solarplexius är anpassat för de bilar som har en separat öppningsbar bakruta. Funktionen med att öppna kommer att kvarstå med Solarplexius monterat.

Går det att specialbeställa toning efter mått?

Ja, det går att göra specialanpassade beställningar av toning efter dina önskemål. För pris och information, kontakta vår kundtjänst. Maxmått på specialbeställningar är 2050 x 1550 mm. Vi har även tillgång till transparent, uv-beständig och reptålig polykarbonat.

(Kontakta vår kundtjänst för specialbeställningar)

Går det att betala mot faktura?

Ja, vi använder oss av Klarna och Nets. Välj att direktbetala, betala med kort, delbetala eller betala mot 14 dagars faktura.

Hur lång är leveranstiden?

Vi skickar i regel din order nästkommande arbetsdag. Sedan tar postgången i normala fall 1–3 dagar. Skulle du inte ha fått dina varor levererade inom en vecka, kontakta vår kundtjänst.

FÖRE DITT KÖP

Var noga med att välja rätt bilmärke, bilmodell och årsmodell. Vissa bilar finns i olika typer av karosser men med samma namn. Se artikelbilderna som finns kopplade till varje bilmodell för att upptäcka skillnaden. Det kan även förekomma karossbyte under vissa år, d.v.s. att det finns två olika karosser av samma bil för samma årsmodell. Var noga med att välja rätt modell. Vid eventuella frågor angående vilken bil du ska välja, kontakta oss på 013–870 41 så hjälper vi dig.

INNAN MONTERING

Kontrollera leverans

Kontrollera så att din leverans inte är skadad. Vid eventuella skador på paket, dokumentera detta med fotografier. Öppna paketet och kontrollera så att alla Solarplexius-rutor är oskadade och att allt du beställt finns där.

Tvätta dina bilrutor

Tvätta och torka av dina bilrutor på insidan noggrant. Använd gärna fönsterputs och en fiberduk. Se till att rutorna är torra innan du börjar montera Solarplexius.

Kontrollera rutorna

Kontrollera att de levererade Solarplexius-rutorna överensstämmer med din bilmodell. Håll varje Solarplexius-ruta mot respektive bilfönster på insidan och se att det har samma form. Tänk på att formen kan skilja på in- och utsidan av bilrutan.

Skydda bilens inredning

För att förhindra monteringsskador bör du sätta en skyddstejp på bilens inredning runt om rutorna. Förslagsvis en vanlig maskeringstejp som är enkel att dra bort efter monteringen.

YouTube

Besök Solarplexius YouTube-kanal. Där kan du se monteringsfilmer för olika bilar, tips & trix för att göra en snabb och enkel installation. Solarplexius YouTube

MONTERING

Läs hela monteringsanvisningen innan du börjar.

Använd medföljande handskar för att förhindra fingeravtryck och fettfläckar. Välj en ruta att börja med, dra sedan sakta av skyddsfilmen för att förhindra statisk elektricitet.

Vid montering av skivorna måste de i regel böjas lätt för att komma in bakom bilens ordinarie inredning. Observera att skivorna går att böja hur mycket som helst utan att gå sönder. Börja i det djupaste hörnet av rutan och böj sedan in skivan mot återstående del av rutan. Gör sedan samma sak med resterande rutor. Ingen demontering av bilens inredning är nödvändig, men skydda den gärna med till exempel maskeringstejp.

Fastsättning av listerna

Efter montage dras skyddsfilmen bort från tejpen som sitter på de medföljande plastlisterna. Se till att rutan är centrerad och att det inte finns några ljusgenomsläpp. Skjut därefter den platta delen på plastlisterna in mellan Solarplexius-skivan och bilens klädsel så att den tjockare delen av listen vilar mot klädseln. Klistret ska klistras mot Solarplexius-skivan.

Är det lagligt att installera Solarplexius solskydd?

Ja det är lagligt att tona dina rutor med Solarplexius. I Sverige får man tona alla rutor bakom föraren. Lagen säger dock att det inte är lagligt att tona rutorna på framdörrar samt vindruta och vi erbjuder inte dessa rutor i vårt sortiment.

Hur kan jag spåra mitt paket?

När vi har packat din order kommer du att få ett mejl med en spårningsinformation så du enkelt kan följa ditt paket.

Om jag inte är nöjd, kan jag skicka tillbaka paketet?

Vårt solskydd levereras med skyddsfilm på bägge sidor. För att lämna tillbaka produkten med full återbetalning får endast skyddsfilmen på en sida vara avdragen.

Returer & återbetalningar


Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss!

*” anger obligatoriska fält

Om du har en fråga om en specifik produkt eller en order, vänligen ange artikel eller ordernumret här.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.