Skip to content

5 ENKLA TIPS SOM GÖR DIN BIL REDO FÖR SOMMAREN


UNDERHÅLLSTIPS FRÅN SOLARPLEXIUS

Vintern går sakta mot vår, med mer solsken och varmare temperaturer. Med Solarplexius toning och solskydd i bilen minskar temperaturen inne i bilen vilket gör resan behagligare för passagerarna. Vi vill ge några enkla underhållstips för en bättre bil.

För att bilsemestern ska bli så härlig som man tänkt sig är det några saker som bör ordnas först. Till exempel kan en skadad ruta förstöra en bra bilsemester – så det är bäst att laga vindrutan innan avfärd. Här är fler värdefulla tips inför en sommar på vägarna.

1. ORDENTLIG TVÄTT+VAXNING

Efter vintermånaderna är bilen antagligen ordentligt smutsig. En ordentlig tvätt är att rekommendera inför sommaren och det kan även vara värt att lägga lite pengar på vax. Då fastnar inte smutsen lika lätt vilket leder till färre tvättar – bra både för plånboken och miljön. Dessutom minskar det risken att få en skadad vindruta.

TONADE RUTOR TILL 4 500+ BILMODELLER

Vi har färdigskuren toning till mer än 4500+ olika bilmodeller och utbudet uppdateras kontinuerligt med nya och äldre fordon. Om du inte kan hitta din bilmodell i vårt sortiment, tveka inte att skicka oss ett e-postmeddelande eller ringa vår kundtjänst så hjälper vi dig.

2. SE TILL ATT VINDRUTAN ÄR FRI FRÅN STENSKOTT

Detta kan låta som en självklarhet, men det är faktiskt många som åker runt med en trasig ruta eller stenskott. Vindrutan står för upp till 30 procent av bilens totala hållbarhet, så det är av yttersta vikt att den är hel.

En hel vindruta är väldigt viktigt för bilens totala hållfasthet.

3. KONTROLLERA LUFTKONDITIONERINGEN

Under sommaren kommer antagligen bilens luftkonditionering att få jobba extra hårt. För att slippa tråkiga överraskningar är det ett smart tips att kontrollera AC:n i tid, innan den varmaste perioden på året är här. Inför långresor är det även viktigt att kolla så att luftkonditioneringen tål lite högre hastigheter. Att reparera luftkonditionering själv är inte att rekommendera – kontakta i så fall en auktoriserad bilverkstad.

4. KONTROLLERA DÄCKEN

Lika viktigt som att laga eller byta vindrutan är att kontrollera är däcken. Har man till exempel kört med snökedjor under vintern kan det ha orsakat slitningar på gummit. Ge däcken en visuell inspektion och kontrollera mönsterdjupet innan bilsemestern i sommar. Dessutom missar många att kolla lufttrycket i däcken, vilket kan orsaka stor skada.

5. TESTA BROMSARNA

Under vintern slits bromsarna extra mycket. Detta beror bland annat på att det är mer trafik och att de flesta är benägna att bromsa mer vid halkigt underlag. Därför är det bra att testa bromsarna, så att allt fungerar som det ska. Är man inte bekväm med att göra det själv rekommenderas att anlita en erfaren mekaniker.