Skip to content
Reduce heat by tinting your car

9 anledningar till varför det är bra att tona dina bilrutor!


Om du har tankar som så många andra har när det kommer till att tona rutorna på sin bil, tänker du förmodligen inte på att tona din rutor förrän det är för sent. Vid det laget har du klagat, svettats och svurit över att bilen är så varm. Dessutom har solen förmodligen redan börjat göra skada på bilens inredningen och det kan bli dyrt att reparera. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 9 anledningar till varför det är bra att tona dina bilrutor så snart som möjligt!

1) ATT TONADE RUTOR SKYDDAR BÅDE DIG OCH DINA PASSAGERARE FRÅN SKADLIGA UV-A OCH B-STRÅLAR

Solen kan vara otroligt skadlig för din hud, och även om du inte spenderar mycket tid utomhus utsätts du fortfarande för dess skadliga UV-strålar när du kör. Att tona dina bilrutor hjälper till att blockera strålarna och skydda din hud. Solarplexius solskydd Blockerar upp till 90% UV-A och UV-B-strålar.

Håll temperaturen i bilen sval och bekväm

2) ATT TONADE RUTOR HÅLLER BILENS KLIMAT SVALARE

Om du bor i ett varmt klimat vet du hur eländigt det kan vara att sätta sig i en bil som har stått i solen hela dagen. Värmen kan vara outhärdlig, och den kan till och med skada interiören i bilen. Att tona dina rutor hjälper till att hålla temperaturen mer behaglig och din bils klimat blir mycket behagligare.

Vi har testat effekten av tonade rutor från Solarplexius gentemot solfilm i olika temperaturer och märkt att Solarplexius solskydd bromsar uppvärmningen inuti bilen med nästan 30 %. Du kan se resultatet av vårt test här på YouTube.

Sorgen Sie mit Scheibentönung für mehr Privatsphäre
Minimera insyn in i bilen med tonade rutor från Solarplexius

3) ATT DU FÅR BÄTTRE INSYNSSKYDD MED TONADE RUTOR

En summering av vad det är som avgör vilket objekt som väljs att bli ett inbrottsobjekt, beskrivs av många som: ”Det är tillfället som gör tjuven.”

Med tonade rutor från Solarplexius är det nästan omöjligt att se in i din bil från utsidan. Oavsett om det gäller att du har handlat, förvarar saker i bagageutrymmet, lämnar handväskan i baksätet eller att du har dyra verktyg i skåpbilen så är ett bra insynsskydd ofta mycket önskvärt.

Skydda dig från den låga solen på eftermiddagarna eller tidig morgon

4) ATT TONA DINA RUTOR FÖRHINDRAR BLÄNDNING

Även om det bara är tillåtet att tona alla rutor bak förardörren i EU, hjälper det ofta till att undvika oönskad bländning från solen. Till exempel, när solen står lågt på himlen förhindrar toningen på bakrutan solen från att blända backspegeln. Det gör även att du som förare känner dig säkrare bakom ratten. Om du ofta reser med barn eller passagerare i baksätet, hjälper även tonade rutor från Solarplexius till att undvika bländning och gnället som oftast uppstår i samband med att barn eller passagerare får solen i ögonen.

5) ATT TONADE RUTOR FÖRDRÖJER BLEKNING / ÅLDRANDE AV BILENS INTERIÖR

Tack vare att Solarplexius solskydd minskar det direkta solljuset in i bilen, är din klädsel bättre skyddad från att blekna. Bilens plast delar kan också med tiden bli sköra på grund av UV-strålningen och limmade ytor, där till exempel konstläder med skumstoppning limmas, börjar flagna och lossna. Därför kan det va bra att använda en toning av hög kvalité som minskar risken för att bilens interiör skadas.

6) ATT TONADE RUTOR PÅ BILEN KAN ÖKA ANDRAHANDSVÄRDET

Om du bestämmer dig för att sälja din bil kan tonade rutor öka värdet på ditt fordon. Fler och fler företag och leasing företag rekommenderar tonade rutor av plast istället för solfilm, eftersom plexitoning har många fördelar för företag och deras förare.

Om du kör ett leasat fordon så har du fördelen att lika lätt som du monterar tonade rutor från Solarplexius, lika lätt kan demontera de färdigskurna solskydden i slutet av leasingperioden utan några limrester och repor på bilrutorna. Detta gör att du slipper betala dyra verkstadskostnader för att få en bubblig och repig solfilm bort skrapad utan att det skadar själva bilrutan.

Tonade rutor kan hjälpa dig att spara på bränsle

7) ATT TONADE RUTOR KAN HJÄLPA TILL ATT MINSKA BRÄNSLEFÖRBRUKNINGEN

Tro det eller ej, tonade rutor kan hjälpa dig att minska bränsleförbrukningen. Tack vare svalare temperaturer i bilen behöver luftkonditioneringen inte arbeta lika hårt för att kyla ner bilen. Ett svalare bilklimat hjälper till att spara bränsle, särskilt i bilköer och långa bilresor.

8) TONADE RUTOR PÅ DIN BIL SKYDDAR ÄVEN DINA ÖGON

Om du hela tiden behöver kisa när du kör kan det vara väldigt tröttsamt för dina ögon. Att tona dina rutor kommer att minska mängden solljus som kommer in och det kommer att göra körningen mycket bekvämare för dig och framförallt dina ögon.

9) ATT TONADE RUTOR GER BILEN ETT SNYGGARE UTSEENDE

Att montera toning / solfilm är en ofta efterfrågad snygg detalj som lyfter bilens utseende. Men som många också glömmer även skapar ett säkrare och behagligare klimat för både förare och passagerare.

TONA DINA BILRUTOR SJÄLV SNABBT OCH ENKELT MED SOLARPLEXIUS SOLSKYDD (PLEXITONING)

Det här är bara några få av alla de fördelar du får genom att tona rutorna på din bil. Om du inte har tonat dina bilrutor ännu men funderar på det, så rekommenderar vi att du kikar i vår carfinder för att se om ditt fordon är tillgängligt. Solarplexius erbjuder färdigskurna solskydd till mer än 5 000 olika bilmodeller. Beställ enkelt och smidigt online, du monterar det själv på ca.15 minuter och sen kan du njuta av din bilsemester !

Har du några andra tips för att tona din bil?

Låt oss veta i kommentarerna nedan! Och se till att kolla in våra andra blogginlägg för fler bra tips om att ta hand om din bil. Tack för att du läste – 9 anledningarna till att tona rutor på din bil.