Skip to content

Åka på sommarsemester med barn och bil !


“Är vi framme snart” Alla som tar med sina barn på semester vet hur svårt det kan vara att bara sitta i bilen. Vi vill komma med några tips som kan hjälpa dig att minska mängden stress för dig och dina passagerare i bilen under längre bilresor. Man bör fundera på vad som är bäst för barnen och hur länge dem skulle kunna stå ut i bilen innan man börjar planera bilsemestern…

Naturligtvis tar man med alla aspekter som barnens ålder, hur många pauser vore bäst, vad ska man äta m.m. Man kan också fundera på om man kan hitta någon bra semesterplats eller camping där man kanske inte behöver köra alldeles för många timmar. Man behöver inte resa flera hundra mil, särskilt med små barn. När du har valt din semesterplats, gör din bil och dig själv redo för resan.

Vi vill ge några tips som kanske kan göra långa bilresor lite enklare och roligare:

bil toning är en enkel lösning som skapar ett bättre klimat i bilen samt hjälpa till att sänka bränslekostnader.
 1. Förbered dig på att åka på roadtrip med de lite äldre barnen:
 • Om möjligt, res gärna under dagtid när vägarna är mindre trafikerade. Detta kan bidra till att resan inte blir lika långdragen samt att den inte blir lika hetsig. Det blir även lugnare för både dig och dina passagerare.
 • Planera din rutt i förväg och se till att överväga rastplatser, bensinstationer och sevärdheter eller linkande längs vägen. Detta kommer att underlätta humöret och även göra resan lite roligare.
 • Se till att alla har det bekvämt på sins platser för både sittande och möjligheten till att kunna sova lite genom att ta med kuddar, filtar och gosedjur.
 • Håll alltid ett öga på ditt barn när det är i bilen ifall de försöker klättra ur eller ta tag i något medan du kör. Bättre att hålla fönstren stängda och använda barnlåset på dörrarna, så att de inte kan öppna dörren från insidan.
 • Lämna aldrig dina barn ensamma i bilen, inte ens under en kort period. Detta kan vara extremt farligt, särskilt under varma sommardagar.
Solfilm bil skapar ett behagligare klimat i bilen för både dig själv och barnen
 1. Förbered er för lite underhållning: Böcker, spel, surfplattor, kuddar etc: Se till att packa alla leksaker, böcker eller spel som kan komma att underhålla dina barn under bilresan. Detta kommer att bidra till att göra resan roligare för alla.
 1. Ta täta pauser: Stanna ofta för att sträcka på benen och ta en paus från körningen. Detta kommer att hjälpa till att undvika trötthet eller tristess som kan sätta in under långa bilresor.
 1. Packa rätt mat: Förbered mellanmål och dryck till resan i förväg, så att du och dina barn inte är hungriga eller törstiga under resan. Packa lätta, icke-oljiga måltider för långa bilresor med barnen. 
 1. Utnyttja barnens sömnmönster: Planera ( om möjligt ) att resa under tider då dina barn sannolikt kommer att sova. Detta kommer att göra resan mer avkopplande för både dig och barnen.
 1. Förbered dig på åksjuka: Det är inte ovanligt att barn kan bli lätt åksjuka när du kör. Åksjuka uppstår när ditt balanssinne säger till dig att du rör på dig trots att du inte har flyttat. Ha ett Första hjälpen kit till hands om något går fel.
 1. Förbered din bil inför en lång bilresa:
 • Se till att få din bil servad och i gott skick innan du ger dig ut på en lång resa. Detta hjälper till att undvika haverier eller problem när du är borta.
 • Få din bil tonad: Se till att du har dina bilrutor tonade med antingen solfilm eller plexitoning för att skydda barnen från den skadliga solens UVA- och UVB-strålar. Kolla in solskydd och toning från Solarplexius för att läsa mer om vår produkten.

Viktigast av allt, slappna av och njut av resan! Sommarlovet är tänkt att vara roligt för alla inblandade. Och sist men inte minst, kom ihåg att ha tålamod när du reser med barn eftersom de kanske inte alltid beter sig som du vill att de ska göra!

Att ha solfilm eller toning på bilrutorna underlättar för barnen under långa bilresor

Att följa dessa tips kan hjälpa till att göra din bilresa med barnen i bilen till en roligare och stressfri upplevelse.