Skip to content

Misstag att undvika när man överväger att tona bilrutorna


Att tona sina bilrutor kan vara ett bra sätt att förbättra utseendet på din bil och skydda dig mot solens skadliga strålar. Här är några misstag att undvika när du överväger att tona rutorna på din bil:

solfilm till bilen

VÄLJ INTE BILLIGA SOLFILMER –

Även om tonade rutor på bilen kan vara lite av en investering, är det viktigt att undvika att välja billiga solfilmer. Billiga solfilmer kan lätt bubbla och flagna och kommer inte att göra ett bra jobb för att skydda dig från solen. Satsa istället på en toning av hög kvalité som håller i många år framöver.

TÄNK PÅ ATT TONINGEN ELLER SOLFILMEN SKA FÖLJA LAGEN OM HUR MYCKET MAN FÅR TONA RINA BILRUTOR –

I vissa länder är det olagligt att ha vissa procentandelar av mörkhet på toningen eller solfilmen på dina bilrutor. Var noga med att kontrollera lagen och vilka regler som finns innan du får dina bilrutor tonade så att du inte blir stoppad och får böter.

ATT ANLITA AMATÖRER FÖR ATT MONTERA SOLFILM ELLER TONING PÅ DINA RUTOR –

Solfilm som har fått bubblor

Många bilägare gör misstaget att anlita amatörer för montering av toning eller solfilm på bilen. Även om det finns några bra företag och verkstäder där ute som inte är proffs, är det viktigt att göra grundlig koll och leta recensioner för att se till att du får någon som vet vad de gör. Annars kan det lätt sluta med ett dåligt resultat där solfilmen blir bubblig eller skrynklar sig.

MAN VET INTE HUR MAN TAR BORT SOLFILM –

Om du någonsin behöver ta bort solfilm på bilrutan, se till att du vet hur du gör det på rätt sätt. Att skrapa bort solfilm kan skada bilrutorna och därmed sänka värdet på bilen, så det är bäst att överlåta denna uppgift till en professionell.

UTAN HÄNSYN TILL KLIMATET –

Om du bor i ett klimat som generellt är varmt och soligt, vill du se till att den toning av rutorna du väljer är av hög kvalitet. Annars kan solfilmen börja blekna och bubbla i värmen.

GÅ TILL WWW.SOLARPLEXIUS.SE –

Lätt att installera tonade rutor från Solarplexius

Om du har bestämt dig för att montera toning av dina rutor bör du definitivt titta närmare på tonade rutor och solskydd från Solarplexius. De färdigskurna solskydden till din bil löser många av de ovan nämnda problemen. Solarplexius solskydd är TÜV-certifierade och godkända, de behöver inte anpassas, skäras och dem orsakar inga bubblor och kan enkelt tas bort igen vid behov.

Och det bästa? Du kan enkelt göra installationen själv, utan att gå till någon och du kan montera dem precis var som helst.

Solarplexius finns redan för över 5000 bilmodeller, du kan enkelt hitta din modell online i vår carfinder.

Om du har några frågor, kontakta oss så hjälper vi dig !